Annons
Nyheter

Castro på historisk visit i Paris

Kubas ledare Raúl Castro gör sitt första statsbesök någonsin i Europa när han på måndagen officiellt inleder sin visit i Frankrikes huvudstad. Besöket ses som ytterligare ett steg mot normaliserade relationer mellan den kommunistiska ön och länder i väst.(TT)
Publicerad 1 februari 2016

Kubas ledare Raúl Castro gör sitt första statsbesök någonsin i Europa när han på måndagen officiellt inleder sin visit i Frankrikes huvudstad. Besöket ses som ytterligare ett steg mot normaliserade relationer mellan den kommunistiska ön och länder i väst.

Castro välkomnas av den franske presidenten François Hollande vid Triumfbågen innan de sätter sig för samtal i Elyséepalatset. Hollande, som själv gjorde en historisk visit på Kuba förra våren, har beskrivit besöket som "en ny fas i stärkandet av relationerna mellan de två länderna".

Annons

Förra året inledde ärkefienderna USA och Kuba processen för att tina upp förbindelserna och Frankrike har haft en ledande roll i att hjälpa Kuba in i den diplomatiska värmen.

Länderna förväntas bland annat att komma överens om en "ekonomisk färdplan" och ökat handelsutbyte, uppger franska myndighetskällor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons