Annons
Nyheter

Uppgift: Vapenvila mellan Israel och Hamas

Minst tre dödsoffer har krävts sedan Israel i onsdags inledde flyganfall mot mål i Gazaremsan som svar på en omfattande raketbeskjutning från det palestinska området. Nu kommer uppgifter om att en överenskommelse om vapenvila kan ha slutits(TT)
Publicerad 9 augusti 2018

Israel och Hamas har under torsdagskvällen kommit överens om att vapenvilan ska träda i kraft för att få slut på den eskalerande beskjutningen över gränsen, meddelar palestinska företrädare. Detta har dock inte bekräftats från israelisk sida.

Hittills har omkring 180 mål angripits i Gazaremsan, skriver den israeliska tidningen Haaretz.

Annons

En stridande från Hamas, samt ett litet barn och dennes gravida mamma har dödats i bombningarna, uppger islamiströrelsen som styr Gazaremsan enligt nyhetsbyrån AFP. Angreppen har enligt Israel utförts mot vad som beskrivs som terroranläggningar.

I staden Gaza skadades 18 personer på torsdagen när en femvåningsbyggnad bombades, enligt palestinska myndigheter.

Elva skadade i Israel

I onsdags slog sex raketer från det palestinska området ned i den israeliska staden Sderot. Elva personer skadades, skriver Haaretz. Enligt den israeliska militären avfyrades omkring 180 raketer från Gazaremsan. Över 30 av dem sköts ned, medan majoriteten av de övriga slog ned i obefolkade områden.

En militär enhet inom Hamas säger sig ligga bakom anfallen, skriver AFP.

På torsdagen slog en raket ned utanför den israeliska staden Beersheba, rapporterar Reuters. Det finns inga uppgifter om skadade. Angreppet skedde bara timmar efter att en företrädare för myndigheterna i Gaza sagt att Hamas militära gren är beredd att upphöra med raketbeskjutningen under förutsättning att de israeliska flygbombningarna avbryts.

USA fördömer våldet

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har hållit ett säkerhetsmöte med försvarsminister Avigdor Lieberman och militärens stabschef, generallöjtnant Gadi Eisenkot, i Tel Aviv med anledning av det upptrappade läget.

USA fördömer raketattackerna mot Israel och uppmanar till ett slut på det "destruktiva våldet".

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons