Annons
Nyheter

EU stämmer Polen för avverkning

Polska Bialowieza är den sista återstoden av den mäktiga urskog som en gång täckte stora delar av den europeiska kontinenten. Det har inte hindrat det konservativa regeringspartiet Lag och Rättvisa från att besluta om avverkning i den världsarvsklassade skogen.(TT)
Publicerad 13 juli 2017

Polska Bialowieza är den sista återstoden av den mäktiga urskog som en gång täckte stora delar av den europeiska kontinenten. Det har inte hindrat det konservativa regeringspartiet Lag och Rättvisa från att besluta om avverkning i den världsarvsklassade skogen.

Polska miljöaktivister har länge protesterat mot planerna, och nu står det klart att avverkningen når högsta juridiska instans. EU-kommissionen har vänt sig till EU-domstolen med en begäran om ett interimistiskt beslut för att omedelbart stoppa trädfällningen. Den juridiska grunden för begäran är att Bialowieza ingår i Natura 2000, ett nätverk av värdefulla naturområden som EU-länderna förbundit sig att skydda.

Annons

I Warszawa, där EU-skeptiska Lag och Rättvisa redan är inbegripet i fler konflikter med unionen, togs beskedet emot som en skymf.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons