Annons
Nyheter

Fängelse för bombhot mot Elton John

Måltavlan var artisten Elton John och bombdådet skulle ha satts i verket på årsdagen av terrordåden i USA 2001. Nu har en 19-åring dömts till minst 16 års fängelse för komplotten, som skulle ha kulminerat vid en konsert i London förra året.(TT)
Publicerad 3 juli 2017

Måltavlan var artisten Elton John och bombdådet skulle ha satts i verket på årsdagen av terrordåden i USA 2001. Nu har en 19-åring dömts till minst 16 års fängelse för komplotten, som skulle ha kulminerat vid en konsert i London förra året.

19-åringen från västra London har erkänt både bombkomplotten och andra terrorplaner, som han umgicks med under sommarhalvåret 2016. Han uppges ha varit påverkad av en islamistisk extremistorganisation. Enligt polisen försökte han få tag på olika sorters vapen och sprängämnen.

Annons

Straffet, som meddelades i domstolen Old Bailey i London på måndagen, lyder på livstids fängelse, och 19-åringen måste avtjäna minst 16 år.

Elton John genomförde sin konsert i Hyde Park på 15-årsdagen av attentaten i New York inför en publik på omkring 50 000 personer.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons