Annons
Nyheter

Fartyg med 87 migranter söker hamn

Ett spanskt räddningsfartyg som plockade upp 87 migranter utanför Libyens kust för två dagar sedan letar fortfarande efter en hamn att lägga till i. Migranterna, som huvudsakligen är från Sudan, tillbringade 50 timmar till havs på en gummibåt innan de räddades.(TT)
Publicerad 3 augusti 2018

Ett spanskt räddningsfartyg som plockade upp 87 migranter utanför Libyens kust för två dagar sedan letar fortfarande efter en hamn att lägga till i. Migranterna, som huvudsakligen är från Sudan, tillbringade 50 timmar till havs på en gummibåt innan de räddades.

Många av dem hoppade i vattnet när räddningsfartyget dök upp, av rädsla för att föras tillbaka till Libyen där migranter ofta utsätts för våld och övergrepp.

Annons

Den nya italienska regeringen, som driver en hård linje gentemot migranter, vägrar att ta emot fartyget och den italienske inrikesministern Matteo Salvini skriver på Twitter: "Var som helst men inte Italien".

Frivilligorganisationen Proactiva Open Arms, som äger fartyget, har vid två tidigare tillfällen tvingats föra räddade migranter till Spanien.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons