Annons
Nyheter

Fler kandidater godkänns i Iranval

Omkring 1 500 nya kandidater har godkänts inför parlamentsvalen i Iran som ska hållas den 26 februari, enligt en tjänsteman. Den som vill pröva lyckan i valet måste genomgå en granskning av det mäktiga väktarrådet. De som godkänns får sedan vara med och kämpa om 290 platser i parlamentet.(TT)
Publicerad 6 februari 2016

Omkring 1 500 nya kandidater har godkänts inför parlamentsvalen i Iran som ska hållas den 26 februari, enligt en tjänsteman. Den som vill pröva lyckan i valet måste genomgå en granskning av det mäktiga väktarrådet. De som godkänns får sedan vara med och kämpa om 290 platser i parlamentet.

I januari uppgavs att 4 700 potentiella kandidater godkänts bland de över 12 000 som ursprungligen registrerat sig. Men nu är alltså antalet godkända kandidater uppe i 6 200. En slutgiltig lista över kandidaterna kommer att publiceras den 16 februari.

Annons

Samma dag som parlamentsvalet äger rum ska även ledamöter till Expertrådet väljas. Det är ett av landets mäktigaste organ eftersom det är ansvarigt för att utnämna Irans högste ledare. Ayatolla Ali Khamenei är 76 år gammal.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons