Annons
Nyheter

Många skadade i publikkaos efter skidfest

När skidtävlingen i Holmenkollen i Oslo avslutades blev det startskottet för ett fullständigt publikkaos. Polisen rapporterar om fylleri, slagsmål och panikartade scener i tunnelbanan. Minst sju personer skadades, varav en allvarligt, i tunnelbaneolyckor.(TT)
Publicerad 10 mars 2018

Tusentals åskådare strömmade ut från skidanläggningen efter att lördagens tävling under Holmenkollens skidfest var över. Köerna blev snabbt väldigt långa till de två tunnelbanestationerna i närheten av anläggningen.

Och när alla skulle försöka komma med tågen blev det väldigt stökigt och panikartat. Polisen skrev på Twitter att flera människor svimmade i folkmassan, rapporterar NRK.

””
Annons

Gå längs spåren

Flera människor började också gå längs spåren in mot centrum så att tunnelbanetrafiken fick stoppas tidvis.

Sju personer skadades efter att ha fått ström i sig vid Voksenlia station. En kvinna föll ner på spåret och fick allvarliga skador, skriver NTB. Ytterligare sex personer, varav fem väktare, skadades när de försökte hjälpa kvinnan.

Kvinnan fördes till sjukhus med ambulanshelikopter eftersom det var svårt att komma fram i trafiken. Polisen vädjade till allmänheten att lämna plats för räddningsfordon.

Föll på spåret

Tidigare under kvällen skadades en person efter att ha fallit ner på spåret vid Besserud station. Enligt polisen rör det sig troligen inte om några allvarliga skador.

På kvällen hade situationen lugnat sig, men tidigare under kvällen var det fortfarande mängder av människor kvar vid Holmenkollen. Polisen uppmanade dem att ha tålamod, att bete sig anständigt mot andra och att inte dricka mer alkohol.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons