GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

En död och tre skadade i skolskjutning i USA

En elev har dödats och minst tre andra tonåringar skadats i en skjutning vid en skola i delstaten Washington i nordvästra USA. Den unge skytten har gripits. Eleven som dödades försökte stoppa skytten, enligt Ozzie Knezovich, sheriff i Spokane-området.(TT)

Eleven som dödades försökte stoppa skytten, enligt Ozzie Knezovich, sheriff i Spokane-området.

Dådet inträffade vid en skola i staden Rockford söder om Spokane. Skytten - en elev på skolan - kom dit beväpnad med två vapen. Det första fungerade inte när han försökte avlossa det.

""

Han berättar att pojken avlossade flera skott i kapprummet och träffade andra elever innan en anställd på skolan kunde stoppa honom.

Delade ut lappar

Fler ambulanser och en ambulanshelikopter skickades till skolan. Minst tre personer fördes till sjukhus, men ingen med livshotande skador.

Polisen sökte igenom skolan rum för rum, våning för våning innan avspärrningarna hävdes. "Vi förstår att föräldrar är djupt oroade. Vi kommer med information så snart som möjligt", twittrade polisen.

En 15-årig elev på skolan säger att hans klasskamrat, som länge visat djupt intresse för tidigare skolskjutningar, var den som sköt.

En annan säger, till en lokal tv-station:

""

Skolor stängdes

Sheriffen Ozzie Knezovich säger att skytten, en elev, har gripits och förts till ett ungdomsfängelse. Andra elever säger att han var beväpnad med en pistol och ett gevär och att han bar vapnen med sig i en väska till skolan.

Vid händelsen hade de yngre barnen på skolan redan gått hem för dagen, enligt lokala medier. Samtliga skolor i Spokane-området stängdes tillfälligt när larmet kom.

TT

Läs mer