Annons
Nyheter

Flicka i Kalifornien pestsmittad

En flicka i Kalifornien ligger på sjukhus och återhämtar sig efter att ha insjuknat i pest. Flickan har troligen smittats vid kontakt med något slags gnagare eller loppor från en gnagare under en camping i nationalparkerna Yosemite och Stanislaus i juli, uppger hälsovårdsmyndigheterna i Kalifornien.(TT)
Publicerad 7 augusti 2015

En flicka i Kalifornien ligger på sjukhus och återhämtar sig efter att ha insjuknat i pest. Flickan har troligen smittats vid kontakt med något slags gnagare eller loppor från en gnagare under en camping i nationalparkerna Yosemite och Stanislaus i juli, uppger hälsovårdsmyndigheterna i Kalifornien.

Enligt myndigheterna är detta det första pestfallet i delstaten sedan 2006. Nationalparkerna ska undersökas för att försöka hitta smittkällan.

Annons

"Fast det är en ovanlig sjukdom bör människor skydda sig mot infektioner genom att undvika kontakt med vilda gnagare. Mata aldrig ekorrar, jordekorrar eller andra gnagare i picknick- eller campingområden och rör aldrig vid en sjuk eller död gnagare", skriver Karen Smith, Kaliforniens smittskyddsläkare, i ett uttalande.

Tidigare i veckan avled en vuxen person i Colorado av pesten, liksom en tonåring i staten gjorde tidigare i år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons