Annons
Nyheter

Trump litar på sin fingertoppskänsla

En minut, och sedan vet USA:s president Donald Trump om toppmötet med Nordkorea blir lyckat eller inte. Det säger Trump som litar på sin fingertoppskänsla inför mötet med Kim Jong-Un. - Jag tror att jag vet det inom den första minuten. Det är bara min känsla.(TT)
Publicerad 9 juni 2018
””
””

Trump kallar det stundande mötet på tisdag för ett fredsuppdrag, och är optimistisk och laddad. Men han lägger in en brasklapp om att Kim Jong-Uns personlighet som ledare är okänd, och att ett möte på så hög nivå inte prövats förut.

I Singapore är förberedelserna i ett intensivt skede. Ett sällsynt direktflyg från Pyongyang - en Airbus 330 från Air China - som har landat i Singapore har väckt spekulationer om att en delegation från Nordkorea har anlänt, för att ansluta sig till det team av nordkoreaner som redan är på plats.

Annons

Säkerheten kring hotellet St. Regis i centrala Singapore, där ledarna väntas bo, har höjts. Civilklädda poliser och en bombgrupp arbetar för att säkra platsen inför toppmötet.

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un väntas landa på Changi-flygplatsen på söndag, enligt en källa som är insatt i planeringen. På tisdag möter han Donald Trump på ön Sentosa, för att diskutera kärnvapennedrustning. Donald Trump reser i förtid från G7-mötet i Kanada till Singapore under lördagen.

USA vill se en snabb unilateral nedrustning som inte påverkar landets trupper i Sydkorea. Nordkorea däremot anser att nedrustningen måste omfatta hela den koreanska halvön.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons