Annons
Nyheter

Flygdörr hittad på Réunion

Tidigare i veckan hittades en vingklaff från en Boeing 777 på ön Réunion och nu har även en flygdörr flutit i land på ön, rapporterar Sky News. Plötsligt väller det även in vittnesmål om tidigare upphittade föremål.(TT)
Publicerad 2 augusti 2015

Dörren ska ha hittats på en annan plats än den vrakdel som flugits till Frankrike för att undersökas av experter på en militärbas i närheten av Toulouse. Förhoppningen är att kunna fastställa att den kommer från flight MH370, som försvann någonstans på vägen från Kuala Lumpur till Peking i mars förra året.

Om någon av vrakdelarna är från det försvunna planet är det första bekräftelsen på att Malaysia Airlines-planet har störtat i Indiska oceanen. Det är ett besked inte minst anhöriga till de cirka 240 personer som fanns ombord väntar på.

Annons

Å andra sidan berättar Réunion-bor för de influgna utländska journalisterna att de ofta hittar liknande föremål på stränderna. Många känner knappt till MH370-dramat, och har inte tänkt på att skräpet skulle kunna ha med en flygolycka hundratals mil bort att göra.

Exempelvis berättar Nicolas Ferrier till The Sydney Morning Herald att han i maj hittade ett flygsäte - som han eldade upp.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons