Annons
Nyheter

Första amerikanska planen i Turkiet

De sex första amerikanska stridsflygplanen av typen F16 landade på söndagsmorgonen på den turkiska militärbasen Incirlik för att användas mot extremistgruppen Islamiska staten (IS), bekräftar Nato. Enligt olika medierapporter väntas ytterligare ett 30-tal amerikanska plan ansluta de närmaste dagarna.(TT)
Publicerad 9 augusti 2015
De sex första amerikanska stridsflygplanen av typen F16 landade på söndagsmorgonen på den turkiska militärbasen Incirlik för att användas mot extremistgruppen Islamiska staten (IS), bekräftar Nato. Enligt olika medierapporter väntas ytterligare ett 30-t

De sex första amerikanska stridsflygplanen av typen F16 landade på söndagsmorgonen på den turkiska militärbasen Incirlik för att användas mot extremistgruppen Islamiska staten (IS), bekräftar Nato. Enligt olika medierapporter väntas ytterligare ett 30-tal amerikanska plan ansluta de närmaste dagarna.

Redan tidigare har amerikanska drönare utgått från basen men sedan Ankara nu beslutat att slå hårdare mot IS, efter gruppens blodiga attack mot en turkisk gränsstad i juli, ska nu även stridsflygplan hjälpa till.

Annons

Den amerikanska styrkan består också av underhållsutrustning och har en personalstyrka på cirka 300. De är i vanliga fall stationerade vid flygbasen i Aviano i Italien.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons