Annons
Nyheter

Sociala medier släcks efter oro i Sri Lanka

Sri Lanka har beslutat att blockera flera sociala medier som en del i försöken att stoppa oroligheterna i landet. Attackerna mot muslimer har fortsatt trots undantagstillståndet.(TT)
Publicerad 7 mars 2018

En del av våldet har hetsats fram på sociala medier och i flera inlägg på Facebook har människor hotat med ytterligare våld mot muslimer, uppger regeringen. För att stävja hatet har man beslutat att blockera Facebook, Viber och Whatsapp i hela landet under tre dagar.

Natten mot onsdagen attackerades moskéer och affärsverksamheter tillhörande muslimer av buddhistiska gäng, enligt polisen. Sju människor har gripits efter flera händelser i Kandy-distriktet, där oroligheterna har varit som värst och där utegångsförbud råder, enligt polisen.

Annons

Oroligheter med religiösa och etniska förtecken har blossat upp mellan buddhister och muslimer i landet under de senaste veckorna, bland annat efter det att vissa buddhistiska grupper anklagat muslimer för att tvångsansluta människor till islam.

I upploppen som bröt ut i måndags förstördes en rad muslimska hem och dödades minst två personer. Oroligheterna utbröt efter det att en singalesisk man dödades av en folkmassa i förra veckan.

Buddhister utgör en majoritet av landets största folkgrupp singaleser, medan muslimer utgör omkring 10 procent av befolkningen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons