Annons
Nyheter

Fox News: Danmark är inte Venezuela

Det amerikanska tv-ankaret Trish Regan på kanalen Fox News förtydligar nu vad hon menade med sitt inslag där Danmark jämfördes med Venezuela och där danskarna framställdes som ett folk som varken vill jobba eller studera.(TT)
Publicerad 15 augusti 2018

Det amerikanska tv-ankaret Trish Regan på kanalen Fox News förtydligar nu vad hon menade med sitt inslag där Danmark jämfördes med Venezuela och där danskarna framställdes som ett folk som varken vill jobba eller studera.

Regan skriver i ett mejl till Ritzau att hon "aldrig menade att förhållandena i Danmark på något sätt liknar tragedin i Venezuela", och fortsätter "Jag påpekade med hjälp av reportage i The Atlantic, The Independent och andra medier att socialismen inte är den rätta vägen".

Annons

"Något är ruttet i Danmark", hävdade Regan i inslaget och lade sedan fram felaktig statistik för att visa att "ingen vill arbeta" i Danmark. Hon fortsatte med att de - jämfört med USA - höga skattesatserna innebär att alla danskar i praktiken arbetar för staten. Studier bekostas men ingen avslutar dem, hävdade hon, "för sådan är verkligheten under socialismen".

Inslaget fick den danske finansministern Kristian Jensen (Venstre) att reagera så starkt att han sade att Fox News-ankaret inte ska "pissa på Danmark".

Fox Business Network har lagt ut Regans förtydligande på sin hemsida.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons