Annons
Nyheter

Fransk-tysk kritik mot asylplan

Frankrike och Tyskland uppmanar EU att se över sitt förslag på en gemensam asylpolitik. I ett uttalande från ländernas inrikesministrar sägs överenskommelsen behöva en bättre balans mellan ansvar och solidaritet.(TT)
Publicerad 1 juni 2015

Frankrike och Tyskland uppmanar EU att se över sitt förslag på en gemensam asylpolitik. I ett uttalande från ländernas inrikesministrar sägs överenskommelsen behöva en bättre balans mellan ansvar och solidaritet.

EU-kommissionen har föreslagit att medlemsländerna ska ta emot 20 000 kvotflyktingar och att 40 000 syrier och eritreaner ska fördelas mellan medlemsstaterna, i ett försök att avlasta ankomstländerna Grekland och Italien. Men enligt Frankrike och Tyskland är den utökade solidariteten bara möjlig om ankomstländerna, med stöd av EU-pengar, vidtar alla möjliga finansiella och lagliga åtgärder för att bevaka unionens gränser.

Annons

De två länderna efterlyser också lösningar för att förhindra migration i ett ytterligare steg, något som de menar kan riskera fördelningen av flyktingar mellan EU-länderna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons