Annons
Nyheter

Två terrormisstänkta gripna i Bryssel

Fyra personer greps och en mängd vapen beslagtogs efter att belgisk polis på onsdagen slagit till mot misstänkta terrorister i Bryssel-kommunen Anderlecht. Sex husrannsakningar genomfördes under natten mot onsdagen.(TT)
Publicerad 5 juli 2017

Fyra personer greps och en mängd vapen beslagtogs efter att belgisk polis på onsdagen slagit till mot misstänkta terrorister i Bryssel-kommunen Anderlecht.

Sex husrannsakningar genomfördes under natten mot onsdagen.

Annons

Enligt ett pressmeddelande från den belgiska åklagarmyndigheten ska två av de gripna, båda belgiska medborgare, ha häktats misstänkta för att ha deltagit i en terrorgrupps aktiviteter.

De andra två gripna släpptes efter att ha förhörts.

En av fastigheterna där husrannsakning genomfördes var ett garage och där hittades bland annat tre automatkarbiner, omkring 15 magasin till automatkarbiner, olika sorters mindre skjutvapen, radioutrustning, skottsäkra västar och ett antal polisuniformer samt en säkerhetsvaktsuniform, skriver åklagarmyndigheten.

Tidigare meddelades att gripandena inte är kopplade till vare sig Parisdåden i november 2015, attackerna i Bryssel i mars 2016 eller attentatsförsöket på stadens centralstation i juni i år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons