Annons
Nyheter

Evakuering efter spansk däckbrand

En avstjälpningsplats med flera miljoner gamla däck nära den spanska huvudstaden Madrid brinner kraftigt. Tjock svart och giftig rök väller upp från soptippen. Brandmän med helikoptrar försöker släcka branden som riskerar att påverka staden Seseña med 20 000 invånare.(TT)
Publicerad 13 maj 2016

En avstjälpningsplats med flera miljoner gamla däck nära den spanska huvudstaden Madrid brinner kraftigt. Tjock svart och giftig rök väller upp från soptippen. Brandmän med helikoptrar försöker släcka branden som riskerar att påverka staden Seseña med 20 000 invånare.

BBC rapporterar att de spanska myndigheterna beordrat evakuering av omkring 8 000 boende i ett lägenhetskomplex nära branden. Tidigare hade de regionala myndigheterna uppmanat invånarna i området att stänga fönster och dörrar och försöka hålla sig borta från giftmolnet.

Annons

Tusentals ton uttjänta däck finns på avstjälpningsplatsen, som sträcker sig över en yta på ungefär tio hektar. Miljöorganisationer har i flera år varnat för att platsen utgör en hälso- och miljöfara.

Myndigheterna misstänker att branden är anlagd. Ingen människa ska ha skadats av elden.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons