Annons
Nyheter

Gripanden för brand i mirakelkyrka

Israel har gripit ett antal personer misstänka för att ligga bakom en anlagd brand i en katolsk kyrka vid Genesaretsjön. De gripna ska höras i staden Nasareth i norra Israel.(TT)
Publicerad 12 juli 2015
Israel har gripit ett antal personer misstänka för att ligga bakom en anlagd brand i en katolsk kyrka vid Genesaretsjön. De gripna ska höras i staden Nasareth i norra Israel. Förutom de omfattande brandskadorna fanns det också en vers från en judisk bön

Israel har gripit ett antal personer misstänka för att ligga bakom en anlagd brand i en katolsk kyrka vid Genesaretsjön. De gripna ska höras i staden Nasareth i norra Israel.

Förutom de omfattande brandskadorna fanns det också en vers från en judisk bön klottrad på kyrkan som fördömde "falska gudar", något som fick polisen att misstänka att judiska extremister låg bakom attentatet.

Annons

Kyrkan byggdes på 1980-talet på platsen där Jesus tros ha gjort miraklet med att mätta 5 000 människor med fem bröd och två fiskar.

Premiärminister Benjamin Netanyahu beskrev mordbranden som "en attack mot oss alla" och gav underrättelsetjänsten Shin Beth order om att prioritera utredningen.

Enligt gruppen Rabbiner för mänskliga rättigheter har det sedan 2009 inträffat 43 hatbrott mot kyrkor, moskéer och kloster i Israel, östra Jerusalem och den ockuperade Västbanken.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons