Annons
Nyheter

Gripen bangladeshisk fotograf får vård

Högsta domstolen i Bangladesh har i ett ovanligt beslut bestämt att den prisbelönte fotografen och journalisten Shahidul Alam ska förflyttas till ett sjukhus. Alam greps i söndags i samband med att han intervjuades av tv-kanalen al-Jazira om de studentprotester som genomförts i huvudstaden Dhaka.(TT)
Publicerad 7 augusti 2018

Högsta domstolen i Bangladesh har i ett ovanligt beslut bestämt att den prisbelönte fotografen och journalisten Shahidul Alam ska förflyttas till ett sjukhus. Alam greps i söndags i samband med att han intervjuades av tv-kanalen al-Jazira om de studentprotester som genomförts i huvudstaden Dhaka.

Han misstänks för brott mot landets omtvistade internetlagar och påstås ha gjort falska och provokativa uttalanden.

Annons

Men sedan Shahidul Alam berättat för reportrar att han misshandlats under förhören och hans fru lämnat in en begäran om förflyttning kommer Alam nu att få vård och tillfälligt slippa förhör.

Människorättsorganisationen Amnesty International har krävt att Alam släpps.

Protesterna i Dhaka, som riktar sig mot den dåliga trafiksäkerheten i landet har pågått i nio dagar. På tisdagen tycktes demonstrationerna ha upphört. Enligt Amnesty skadades minst 115 studenter i protesterna under helgen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons