Annons
Nyheter

Grönt ljus för gräs gav jubel i Vegas

Jubel utbröt i kön utanför Essence Cannabis Dispensary på Las Vegas Strip, när dörrarna slog upp vid midnatt. Nevada blev nämligen vid halvårsskiftet den femte delstaten i USA som tillåter försäljning av marijuana för privat bruk, efter en folkomröstning i samband med valet i november.(TT)
Publicerad 1 juli 2017

Jubel utbröt i kön utanför Essence Cannabis Dispensary på Las Vegas Strip, när dörrarna slog upp vid midnatt. Nevada blev nämligen vid halvårsskiftet den femte delstaten i USA som tillåter försäljning av marijuana för privat bruk, efter en folkomröstning i samband med valet i november.

Två tredjedelar av kunderna väntas bestå av de miljontals turister som varje år besöker Las Vegas och andra städer i delstaten. Den lagliga marijuanamarknaden i Nevada tros därmed bli den största i USA, åtminstone fram till att grannen Kalifornien vid kommande årsskifte legaliserar försäljningen på samma sätt.

Annons

För att få köpa ett uns (28,35 gram) av drogen måste man vara 21 år. Den ska sedan konsumeras i privata sammanhang, det är fortfarande förbjudet att röka på allmän plats.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons