Annons
Nyheter

Temer tros undgå att fällas

Ett frikännande ser allt mer troligt ut för Brasiliens korruptionsanklagade president Michel Temer. Anklagelserna mot Temer om att hans kampanj finansierats olagligt började på tisdagen tas upp i Brasiliens högsta valdomstol (TSE).(TT)
Publicerad 7 juni 2017

Anklagelserna mot Temer om att hans kampanj finansierats olagligt började på tisdagen tas upp i Brasiliens högsta valdomstol (TSE).

De sju domarna väntades rösta om utfallet på onsdagen, men diskussionerna kring det komplexa fallet ledde till försening. Domstolen har avsatt extra tid på torsdagen. Eventuellt kommer ytterligare tid att behövas.

Annons

Efter att ha tagit del av domstolens inledande överläggningar bedömde analytiker att ett frikännande för Temer ligger närmast till hands. Det räcker om en majoritet av domarna friar.

Temer själv är segerviss:

””

Domstolen kan besluta att de påstått korrupta kampanjpengarna gör valet 2014 - då Temer valdes till vicepresident - ogiltigt.

Han tog sedan över som president sedan Dilma Rousseff tvingades avgå i fjol.

Skulle domstolen fälla honom har Temer möjlighet att överklaga. En utdragen process kommer att provocera partier på vänsterkanten som kräver nyval och att en ny president tillsätts direkt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons