Annons
Nyheter

Havskonferens i skuggan av Trump

I dag startar FN:s havsmiljökonferens i New York - i skuggan av Donald Trumps beslut att överge Parisavtalet. Detta gör det ännu viktigare att andra länder nu samarbetar kring havsmiljöfrågorna, då de "endast kan lösas gemensamt".(TT)
Publicerad 5 juni 2017

I dag startar FN:s havsmiljökonferens i New York - i skuggan av Donald Trumps beslut att överge Parisavtalet. Detta gör det ännu viktigare att andra länder nu samarbetar kring havsmiljöfrågorna, då de "endast kan lösas gemensamt". Det skriver de fyra ministrarna Isabella Lövin (MP), Sven Erik Bucht (S), Karolina Skog (MP) och Anna Johansson (S) på DN Debatt.

Ministrarna pekar på att situationen för haven är kritisk - en tredjedel av de globala fiskebestånden är överfiskade och haven fylls med plastskräp. Bohusläns kust är bland de hårdast drabbade, där flyter 8 000 kubikmeter plast i land varje år. Andra problem är försurning och uppvärmning av haven som följd av klimatförändringar. Nu krävs insatser såsom minskade avfallsmängder, miljösmarta material och mer kunskap om klimatförändringar, skriver ministrarna.

Annons

Sverige är tillsammans med Fiji värd för konferensen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons