Annons
Nyheter

Höjt tonläge om flyktingar

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan riktar skarp kritik mot EU:s hantering av flyktingkrisen och bekräftar att han hotat med att öppna dörren för de flyktingar som vill ta sig in i unionen.(TT)
Publicerad 11 februari 2016
””

Tidigare i veckan rapporterade en grekisk nyhetssajt att Erdogan i november pressat EU-ledarna med ökade flyktingströmmar om unionen inte bidrar mer till landets flyktingmottagning.

Turkiet har tagit emot totalt 2,5 miljoner flyktingar från det syriska inbördeskriget, som pågått fem år. EU har lovat Turkiet tre miljarder euro (drygt 28 miljarder kronor), men pengarna har ännu inte betalats ut.

Annons

Efter att den syriska regimen med ryskt flygunderstöd nyligen inledde en offensiv i Aleppo-regionen har ytterligare 51 000 människor drivits på flykt, enligt FN. Tiotusentals har samlats vid gränsövergången till Turkiet och FN har uppmanat landet att släppa in dem.

Det retar Erdogan, som menar att FN i stället borde göra mer för att lösa den syriska konflikten och uppmana andra länder att ta emot flyktingar.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons