Annons
Nyheter

Hundratals migranter utanför Libyens kust

Vädret har varit fördelaktigt lugnt och människosmugglarna passar på. Den libyska kustbevakningen och ett internationellt fartyg har plockat upp hundratals migranter som försökt ta sig över Medelhavet till Italien.(TT)
Publicerad 10 mars 2018

Vädret har varit fördelaktigt lugnt och människosmugglarna passar på. Den libyska kustbevakningen och ett internationellt fartyg har plockat upp hundratals migranter som försökt ta sig över Medelhavet till Italien.

I en gummibåt som påträffades trasig väster om huvudstaden Tripoli på lördagen fanns 125 migranter. En annan båt med 112 människor ombord tvingades tillbaka till libyska kusten, medan ytterligare 110 migranter lyckades ta sig längre ut till havs där de plockades upp av ett räddningsfartyg från Läkare utan gränser. Över hälften av migranterna på den sistnämnda båten är från Nigeria.

Annons

Under natten till lördagen stoppade kustbevakningen också en båt väster om staden Zawiya från att lämna stranden.

Över 600 000 människor har tagit sig till Italien de senaste fyra åren, där smugglarna dragit fördel av laglösheten i Libyen. Många har också dött under försöket att ta sig över havet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons