Nyheter

Independent - snart bara på nätet

Den brittiska dagstidningen Independents dagar som papperstidning är räknade. Efter den 26 mars kommer den bara att publiceras på nätet, meddelar dess rysk-brittiske ägare. Independent lanserades 1986 av en grupp journalister och har som så många andra tidningar kämpat med allt lägre läsarsiffror.(TT)
Publicerad 12 februari 2016

Den brittiska dagstidningen Independents dagar som papperstidning är räknade. Efter den 26 mars kommer den bara att publiceras på nätet, meddelar dess rysk-brittiske ägare.

Independent lanserades 1986 av en grupp journalister och har som så många andra tidningar kämpat med allt lägre läsarsiffror. Som mest hade tidningen en upplaga på 400 000 sålda exemplar per dag, nu är siffran nere på lite drygt 40 000, enligt Reuters.

"Det här beslutet gör att vi kan bevara Independents varumärke och gör det möjligt för oss att fortsätta investera i ett högkvalitativt redaktionellt innehåll som lockar fler och fler läsare till våra plattformar online", säger tidningens ägare Evgeny Lebedev i ett uttalande.

"Tidningsindustrin är i förändring och den drivs av läsarna. De visar oss att framtiden är digital", säger han också.

TT