Annons
Nyheter

Israel öppnar gränsövergång till Gaza

Israel har återöppnat en viktig gränsövergång för handel till Gazaremsan. På morgonen transporterades frukter, grönsaker, bränsle och byggmaterial in i det palestinska territoriet. Kerem Shalom stängdes den 9 juli på grund av flera månaders oroligheter, och endast mediciner och mat tilläts passera.(TT)
Publicerad 15 augusti 2018

Israel har återöppnat en viktig gränsövergång för handel till Gazaremsan. På morgonen transporterades frukter, grönsaker, bränsle och byggmaterial in i det palestinska territoriet.

Kerem Shalom stängdes den 9 juli på grund av flera månaders oroligheter, och endast mediciner och mat tilläts passera. Israels försvarsminister Avigdor Lieberman varnar dock för att övergången kommer att stängas igen om våldet åter blossar upp, och uppmanar de boende på Gazaremsan att sätta press på islamistgruppen Hamas som styr området.

””
Annons

Samtidigt utökas också fiskezonen för Gaza igen.

I förra veckan trädde ett eldupphör i kraft vid gränsen mellan Israel och Gazaremsan, och ett spänt lugn har rått sedan dess.

Rättad: I en tidigare version av texten angavs felaktig status vad gäller Gazaremsan. Israels försvarsminister hade också fått fel namn.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons