Annons
Nyheter

Israel utreder dödsskjutning av sjuksköterska

En ung sjuksköterska är den senaste i raden av offer för våldsamheterna i Gaza som nu begravts, inför tusentals människor. Kvinnan, en 21-årig volontär, sköts ihjäl i fredags. Samtidigt meddelar israelisk militär att man utreder dödsfallet.(TT)
Publicerad 2 juni 2018

En ung sjuksköterska är den senaste i raden av offer för våldsamheterna i Gaza som nu begravts, inför tusentals människor. Kvinnan, en 21-årig volontär, sköts ihjäl i fredags. Samtidigt meddelar israelisk militär att man utreder dödsfallet.

Enligt palestinska sjukvårdsmyndigheter och vittnen sköts kvinnan till döds av israelisk militär när hon sprang mot gränsstängslet för att hjälpa en skadad. Israelisk militär uppger att dess styrkor attackerades med skjutvapen och en granat.

Annons

Bland dem som närvarade vid begravningsceremonin fanns vårdpersonal, men också människor som kvinnan vårdat.

"Vårdpersonal är inga mål", skriver FN:s sändebud till Mellanöstern, Nikolaj Mladenov, i en kommentar på Twitter. Han uppmanar både Israel och islamiströrelsen Hamas som styr i Gazaremsan att undvika och förebygga våld vid gränsstängslet.

Totalt har omkring 120 palestinier dödats i samband med demonstrationerna i Gaza som bröt ut den 30 mars, enligt palestinska myndigheter.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons