Annons
Nyheter

Israelisk vakt knivhuggen i Jerusalem

En israelisk säkerhetsvakt har skadats allvarligt i en knivattack nära den centrala busstationen i Jerusalem, enligt israeliska polisen. Offret, en 25-årig man, har förts till sjukhus, medan förövaren, en 24-årig palestinier från Västbanken, har gripits.(TT)
Publicerad 10 december 2017

En israelisk säkerhetsvakt har skadats allvarligt i en knivattack nära den centrala busstationen i Jerusalem, enligt israeliska polisen. Offret, en 25-årig man, har förts till sjukhus, medan förövaren, en 24-årig palestinier från Västbanken, har gripits.

Attacken är det första knivdådet i Jerusalem sedan USA:s president Donald Trump i veckan tillkännagav sitt beslut att flytta den amerikanska ambassaden från Tel Aviv till Jerusalem. Något som utlöst våldsamma protester bland palestinier.

Annons

De senaste två åren har palestinier dödat fler än 50 israeler, en brittisk och två amerikanska turister i olika former av attacker. Under samma tid har israeliska styrkor dödat över 260 palestinier, de flesta av dem i samband med att de genomfört attacker.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons