Annons
Nyheter

Protester mot ny gränskontroll

Om Österrike inför kontroller vid sin gräns mot Italien, så skulle det vara "en politisk katastrof" för Europa, säger EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker. En protestaktion mot den österrikiska planen urartade i sammandrabbningar mellan demonstranter och polis på lördagen.(TT)
Publicerad 7 maj 2016

Hundratals demonstranter hade samlats vid Brennerpasset, då den italienska polisen använde tårgas och demonstranterna kastade sten. Två poliser skadades och tio demonstranter omhändertogs av polis, enligt AFP.

Enligt tidningen Corriera della Sera stod en anarkistgrupp i norra Italien bakom demonstrationen. Österrikisk polis behövde inte ingripa då den ägde rum på den italienska sidan.

Annons

Att återuppta kontroller vid Brennerpasset mellan länderna ingår i ett åtgärdspaket som kan införas om inte Italien gör mer för att minska antalet nyanlända på väg mot Österrike.

Den alpina rutten är en viktig transportkorridor och en viktig länk mellan norra och södra delen av kontinenten, betonar Juncker i en intervju med tyska Funke Mediengruppe.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons