Annons
Nyheter

Katalanskt folkhav i Bryssel

Snålblåst och strilande regn hindrade inte 45 000 katalaner från att fylla gatorna kring EU-högkvarteren i Bryssel i en rödgul manifestation för självständighet. Marschen och manifestationen utfördes sedan rena vallfärden från Katalonien till Belgien ägt rum under de senaste dagarna.(TT)
Publicerad 7 december 2017

Marschen och manifestationen utfördes sedan rena vallfärden från Katalonien till Belgien ägt rum under de senaste dagarna. På torsdagsmorgonen avgick nio extrainsatta flyg från Barcelona och på parkeringsplatser runt om i Bryssel var det fullt av spanskregistrerade bilar och husvagnar.

””

I flagghavet hade katalanerna dessutom sällskap av Flanderns svarta lejon, sedan den katalanska självständighetskampen fått starkt stöd från flamländarna i Belgien.

Annons

Den landsflyktige katalanske regeringschefen Carles Puigdemont meddelade i onsdags att han tills vidare tänker stanna i Belgien, även om en spansk domare dragit in sin europeiska arresteringsorder mot honom.

Många av demonstranterna var kritiska mot EU:s agerande och stöd för Spanien. EU-kommissionens förste vice ordförande Frans Timmermans slår dock tillbaka med att anklaga separatisterna för att strunta i spansk lag.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons