Annons
Nyheter

Kerry i Genève för samtal om Syrien

USA:s utrikesminister John Kerry är i Genève för att försöka blåsa liv i fredssamtalen om Syrien. Samtidigt fortsätter blodbadet i Aleppo, där 250 personer har dödats de senaste tio dagarna.(TT)
Publicerad 2 maj 2016

John Kerry ska bland annat träffa FN-sändebudet Staffan de Mistura och utrikesministrarna för Saudiarabien och Jordanien, skriver BBC. USA:s regering vill att Ryssland ska sätta press på Assadregimen för att få stopp på flygbombningarna av den syriska staden Aleppo.

Under måndagsmorgonen genomförde dock stridsflyg ytterligare bombningar av Aleppo, uppger nyhetsbyrån AFP:s korrespondent på plats. Regeringarna i Moskva och Damaskus hävdar att den senaste veckans bombräder riktas mot Nusrafronten, en jihadistgrupp som inte omfattas av den bräckliga vapenvila som förhandlades fram tidigare i år, enligt BBC. Men för bara några dagar sedan dog ett trettiotal personer, däribland Aleppos sista barnläkare, när stridsflyg besköt ett sjukhus i staden.

Annons

Tidigare i veckan enades USA och Ryssland om att pressa parterna att på nytt göra uppehåll i striderna i Latakia och östra Ghouta utanför Damaskus. Staden Aleppo, där omkring 250 människor uppges ha dödats under flyganfall och beskjutning de senaste tio dagarna, omfattades dock inte av avtalet, som började gälla natten mot lördag.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons