Annons
Nyheter

Kidnappade tjecker i Libanon fria

Fem tjeckiska män som kidnappades i Libanon i juli förra året släpptes på måndagen, meddelar det tjeckiska utrikesdepartementet. Männen uppges nu befinna sig i säkerhet hos libanesiska säkerhetsstyrkor.(TT)
Publicerad 1 februari 2016

Fem tjeckiska män som kidnappades i Libanon i juli förra året släpptes på måndagen, meddelar det tjeckiska utrikesdepartementet.

Männen uppges nu befinna sig i säkerhet hos libanesiska säkerhetsstyrkor.

Annons

Enligt uttalandet från tjeckiska UD är de fem "vid liv, och enligt den information vi har fått är de tillfredsställande friska". UD ville inte säga något mer om omständigheterna kring frigivningen utan hänvisar till att en utredning pågår hos den tjeckiska polisen.

De fem männen och deras lokale chaufför försvann i mitten av juli förra året i östra Bekaadalen. Redan då kom det medierapporter om att kidnappningen kunde vara kopplad till fallet med Ali Taan Fayyad, en libanesisk man som sitter i tjeckisk fängelse anklagad för att vara inblandad i vapensmuggling.

Kidnappningar av utlänningar i Libanon har varit relativt ovanliga sedan inbördeskriget 1975-1990 då omkring 100 utlänningar - mestadels amerikaner och västeuropéer - kidnappades.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons