Annons
Nyheter

Nordkoreansk satellit ska spåras

USA ska tillsammans med sina allierade, Japan och Sydkorea, spåra den satellit som Nordkorea planerar att skjuta upp och som påstås vara endast för observationsändamål. Världssamfundet är skeptiskt, från flera håll har misstankar väckts om att satelliten i själva verket är ett förtäckt långdistansrobottest.(TT)
Publicerad 5 februari 2016

USA ska tillsammans med sina allierade, Japan och Sydkorea, spåra den satellit som Nordkorea planerar att skjuta upp och som påstås vara endast för observationsändamål.

Världssamfundet är skeptiskt, från flera håll har misstankar väckts om att satelliten i själva verket är ett förtäckt långdistansrobottest.

Annons

Kina, som är en av Nordkoreas få bundsförvanter, har uppmanat landet att inte skapa ytterligare spänningar i området, uppger Kinas utrikesminister Wang Yi.

Samtidigt meddelar två av Japans största flygbolag att de under en period ändrar några av sina rutter till följd av den planerade satellituppskjutningen. Skälet är att man är orolig för att delar av satelliten ska träffa något av flygplanen.

Nordkorea hävdar att rymdprogrammet sker i vetenskapligt syfte.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons