Annons
Nyheter

USA: Samtal med Kim kräver motprestation

USA:s president Donald Trump kommer inte träffa Nordkoreas ledare Kim Jong-Un om inte Pyongyang vidtar "konkreta åtgärder". Uttalandet från Vita huset kommer sedan kritik riktats mot att Trump tackat ja till att möta Kim, då det anses stärka diktatorns ställning.(TT)
Publicerad 10 mars 2018
””

Sanders gav inga detaljer om vilka åtgärder Nordkorea behöver vidta. Men Trump tycks åtminstone vara nöjd med beskedet att Pyongyang ska pausa sina robottester

"Nordkorea har inte genomfört något robottest sedan den 28 november 2017 och har lovat att inte göra det under våra möten. Jag tror att de kommer att följa det åtagandet", skriver presidenten på Twitter.

Annons

Trump har inte gett någon information om tidpunkt, plats eller förutsättningar för de eventuella samtalen mellan länderna.

"Avtalet med Nordkorea är väldigt mycket under uppförande och kommer, om det blir av, att vara ett mycket bra sådant för världen. Tid och plats kommer att bestämmas", skriver han på Twitter.

Donald Trump har samtalat med Japans premiärminister Shinzo Abe och Kinas president Xi Jinping och skriver att båda två är väldigt positivt inställda till att Washington och Pyongyang försöker lösa krisen på diplomatisk väg.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons