Annons
Nyheter

Kräver undersökning av massmord i Tjetjenien

Amnesty International kräver att ryska myndigheter granskar uppgifter om ett massmord i Tjetjenien, som den ryska tidningen Novaja Gazeta rapporterade om i söndags. Enligt källor till tidningen ska tjetjenska myndigheter ha dödat 27 människor, som inte formellt blivit gripna, den 26 januari 2017.(TT)
Publicerad 10 juli 2017

Amnesty International kräver att ryska myndigheter granskar uppgifter om ett massmord i Tjetjenien, som den ryska tidningen Novaja Gazeta rapporterade om i söndags. Enligt källor till tidningen ska tjetjenska myndigheter ha dödat 27 människor, som inte formellt blivit gripna, den 26 januari 2017.

"Anklagelserna kommer från en trovärdig källa och, hur fruktansvärda de än är, verkar helt rimliga för Tjetjenien där myndigheterna får fullkomlig straffrihet för människorättskränkningar", säger Denis Krivosjejev, människorättsorganisationens biträdande chef för Europa och Centralasien, i ett uttalande.

Annons

Enligt Novaja Gazeta ska avrättningarna ha triggats av dödandet av en polis. De ska inte vara kopplade till den senaste tidens hat- och våldskampanj mot homosexuella män.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons