Annons
Nyheter

Gisslantagaren tidigare patient på veteranhem

En 36-årig man öppnade eld vid ett hem för krigsveteraner i Kalifornien, där han tidigare behandlats för posttraumatiskt stressyndrom. Efter en utdragen gisslansituation hittades tre kvinnor, anställda vid hemmet, och mannen själv döda.(TT)
Publicerad 10 mars 2018
””

Larmet om skottlossning och gisslantagning på hemmet i den lilla staden Yountville i delstaten Kalifornien kom in vid 10.20 lokal tid på fredagen.

Under hela dagen försökte myndigheterna förgäves upprätta kontakt med gärningsmannen, efter att han i inledningsskedet hamnat i skottväxling med en polisman.

””
Annons

Ex-militär

Det ska ha hållits en avskedsfest för några av de anställda när mannen kom in i lokalen beväpnad, enligt en kvinna som arbetar på boendet och som ringde sin man och berättade vad som hade hänt.

Efter nästan åtta timmar av gisslandrama gick polisen slutligen in i rummet där gärningsmannen befann sig och hittade då honom och de tre kvinnorna döda. Det är oklart hur de dött.

Gärningsmannen identifierades senare av myndigheterna som en 36-årig ex-militär, som tidigare behandlats vid boendet i ett program riktat till krigsveteraner som lider av posttraumatiskt stressyndrom.

"Modiga kvinnor"

Enligt uppgifter till tidningen The San Francisco Chronicle ska mannen ha ombetts att avsluta behandlingen för två veckor sedan.

De tre kvinnorna var anställda på boendet, som är det största för krigsveteraner i USA med 1 100 soldater från bland annat andra världskriget, Vietnamkriget och Koreakriget. Det rör sig om en 48-årig chef för boendets behandlingsprogram, dess 42-åriga medicinska chef och en 29-årig psykolog.

"Dessa modiga kvinnor var skickliga yrkesmän, hängivna sina arbeten att tjäna vårt lands veteraner", skriver boendet i ett uttalande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons