Annons
Nyheter

Nervgift mot dubbelagent identifierat

Det gift som användes mot den tidigare ryske dubbelagenten och hans dotter har identifierats, meddelar brittisk polis. Men man vill ännu inte offentliggöra vilket ämne det rör sig om.(TT)
Publicerad 8 mars 2018

Hundratals poliser och underrättelsepersonal arbetar med fallet som jämförs med poloniumförgiftningen i London 2006 av den ryske ex-agenten Aleksandr Litvinenko.

Läget för den tidigare ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia är fortfarande mycket allvarligt. Inte fullt så illa är det för den polis som kom först till platsen. I en intervju med brittisk morgon-tv säger inrikesminister Amber Rudd att polisens tillstånd fortfarande är allvarligt men att han är vid medvetande och talbar, rapporterar BBC.

Annons

"Ryssland mer aggressivt"

Det spekuleras om inblandning från ryskt statligt håll och försvarsminister Gavin Williamson säger att Ryssland blivit "ett allt större hot".

””

Ryssland har förnekat inblandning.

””

Inga risker för allmänheten

Rowley säger också att det inte finns något som tyder på hälsorisker för allmänheten i det område där Skripal och dottern hittades.

””

Även ambulanspersonal som vårdat de skadade har setts över på sjukhus, men de har inte behövt läggas in.

Sergej Skripal och hans 33-åriga dotter Julia hittades medvetslösa på en bänk i en galleria i brittiska Salisbury i söndags.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons