Annons
Nyheter

Kurdisk grupp hotar dammbyggen

En militant kurdisk grupp hotar att slå till mot dammbyggen i sydöstra Turkiet. Kurdiska samhällsunionen (KCK), som i sin tur grundats av det terrorstämplade partiet PKK, hävdar i ett uttalande att dammarna inte syftar till elproduktion utan till att tvångsförflytta människor och att hjälpa den turkiska militären.(TT)
Publicerad 12 juli 2015
En militant kurdisk grupp hotar att slå till mot dammbyggen i sydöstra Turkiet. Kurdiska samhällsunionen (KCK), som i sin tur grundats av det terrorstämplade partiet PKK, hävdar i ett uttalande att dammarna inte syftar till elproduktion utan till att tv

En militant kurdisk grupp hotar att slå till mot dammbyggen i sydöstra Turkiet. Kurdiska samhällsunionen (KCK), som i sin tur grundats av det terrorstämplade partiet PKK, hävdar i ett uttalande att dammarna inte syftar till elproduktion utan till att tvångsförflytta människor och att hjälpa den turkiska militären.

"Från och med nu kommer alla dammar och fordon som används i byggnationen att bli mål för våra gerillastyrkor", skriver KCK i ett uttalande.

Annons

Turkiska styrkor och PKK har sedan 2013 i stort iakttagit en vapenvila, men de senaste månaderna har spänningen stigit eftersom ett slutligt avtal mellan parterna fortfarande inte uppnåtts.

Nu skriver KCK att gruppen visat stort ansvar i att följa villkoren för vapenvilan men hävdar att motparten inte gjort det.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons