Annons
Nyheter

Kvinna svårt skadad i markbråk

En kvinna skadades svårt och fördes till sjukhus i kritiskt tillstånd efter ett bråk mellan lokala bönder och myndigheterna i Hai Duong-provinsen sydost om Vietnams huvudstad Hanoi.(TT)
Publicerad 10 juli 2015
En kvinna skadades svårt och fördes till sjukhus i kritiskt tillstånd efter ett bråk mellan lokala bönder och myndigheterna i Hai Duong-provinsen sydost om Vietnams huvudstad Hanoi. Kvinnan, som var en av bönderna som protesterade mot dålig kompensation

En kvinna skadades svårt och fördes till sjukhus i kritiskt tillstånd efter ett bråk mellan lokala bönder och myndigheterna i Hai Duong-provinsen sydost om Vietnams huvudstad Hanoi.

Kvinnan, som var en av bönderna som protesterade mot dålig kompensation vid exploatering av jordbruksmark för industrizonen i Cam Dien, hamnade under en banddriven bulldozer.

Annons

All mark i det kommunistiska landet ägs av staten. Böndernas rättigheter till användning av marken är diffusa och lokala myndigheter har vidsträckta möjligheter att med motiveringen "det allmännas bästa" ta över mark. Systemet leder också till vidsträckt korruption, enligt experter.

Ofta uppstår bråk vid exploateringsprojekt, och över 70 procent av klagomålen som lämnas till myndigheterna i landet rör markfrågor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons