Annons
Nyheter

Lejon flyttade in hos familj i Gaza

Lejonungarna Max och Mona har växt upp i ett flyktingläger. Men nu har ägarna tvingats lämna bort sina ögonstenar - som blivit kändisar i det hårt prövade Gaza. Familjen köpte lejonen från djurparken som förstördes under kriget mellan Hamas och Israel förra sommaren.(TT)
Publicerad 6 juli 2015
Lejonungarna Max och Mona har växt upp i ett flyktingläger. Men nu har ägarna tvingats lämna bort sina ögonstenar - som blivit kändisar i det hårt prövade Gaza. Familjen köpte lejonen från djurparken som förstördes under kriget mellan Hamas och Israel

Familjen köpte lejonen från djurparken som förstördes under kriget mellan Hamas och Israel förra sommaren. Djuren fick flytta hem till Saduldin al-Jamal och hans familj, som bor under enkla förhållanden i ett flyktingläger i Rafah. Sedan dess har Max och Mona blivit två välbekanta figurer i Gaza. Familjen brukade ta med sig husdjuren till stranden och riktigt modiga personer vågade sig till och med fram för att hälsa.

Saduldin al-Jamal hade planer på att hyra ut lejonparet till nöjesparker och restauranger. Men i takt med att de växte sig större blev också matkontot en allt större börda. Max och Mona mumsar nämligen i sig föda för motsvarande 270 kronor om dagen, vilket tvingat familjen att lämna bort dem till ett reservat i Jordanien.

Annons

Avskedet blev känslosamt.

””

Djuren lämnade Gaza i söndags och är på väg mot sin slutdestination i Jordanien. Ett 40-tal lejon hålls fortfarande som husdjur i Gaza, vilket förstås utgör en risk för familjer som inte är utbildade djurskötare.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons