Annons
Nyheter

Løkke: Först jobb - sen danska

Nu ska flyktingar i Danmark först av allt börja jobba - och sedan lära sig danska längs vägen. Det anser statsminister Lars Løkke Rasmussen från regeringspartiet Venstre, som skriver om saken på sin Facebook-sida. "Annars får vi ett stort problem - mänskligt och ekonomiskt.(TT)
Publicerad 3 februari 2016

Nu ska flyktingar i Danmark först av allt börja jobba - och sedan lära sig danska längs vägen. Det anser statsminister Lars Løkke Rasmussen från regeringspartiet Venstre, som skriver om saken på sin Facebook-sida. "Annars får vi ett stort problem - mänskligt och ekonomiskt. I dag är bara tre av tio flyktingar självförsörjande efter tre år", skriver Løkke Rasmussen.

Han anser att det mycket väl går att arbeta och försörja sig själv i Danmark även för den som inte ännu lärt sig språket. Även Socialdemokraterna är inne på det här spåret och vill ändra tågordningen så att flyktingar först kommer i arbete eller praktik och sedan lär sig danska löpande vid sidan om.

Annons

Snabb och ickebyråkratisk inslussning på arbetsmarknaden för dem som får flyktingstatus i landet är ett huvudfokus i de kommande förhandlingarna om flyktingfrågan, enligt statsministern.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons