Annons
Nyheter

Manafort åtalas för vittnespåverkan

Donald Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort åtalas på nya punkter. Enligt den särskilde åklagaren Robert Mueller har Manafort och en affärskollega gjort sig skyldiga till motsvarande övergrepp i rättssak - genom att ha försökt manipulera vittnen.(TT)
Publicerad 8 juni 2018

Donald Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort åtalas på nya punkter. Enligt den särskilde åklagaren Robert Mueller har Manafort och en affärskollega gjort sig skyldiga till motsvarande övergrepp i rättssak - genom att ha försökt manipulera vittnen.

Den rysk-ukrainske affärskollegan anklagas för att ha kopplingar till rysk underrättelsetjänst.

Annons

Anklagelserna framkom redan för ett par dagar sedan och gäller kontakter som Manafort haft med två personer i Europa, som kan komma att vittna mot honom. Han anklagas då för att ha bett dem säga att det lobbyarbete de utfört å hans vägnar enbart berörde Europa, inte USA. Enligt New York Times har ett vittne sagt till FBI att Manafort försökte muta denne att begå mened.

Åklagare Mueller utreder eventuella kopplingar mellan Donald Trumps kampanj och Ryssland. Mueller vill att ett domstolsbeslut om att Manafort ska släppas på fri fot inför en rättegång ska dras in.

Den tidigare kampanjchefen står sedan tidigare under formella anklagelser om bland annat penningtvätt, skattebedrägeri och att inte ha registrerat sig som en utländsk agent i USA. Inga anklagelser har med kampanjaktiviteter att göra.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons