Annons
Nyheter

Många vill rösta om EU-medlemskap

Omröstningen om det brittiska EU-medlemskapet skulle kunna leda till en dominoeffekt. Nästan hälften (45 procent) av de som tillfrågats av opinionsföretaget Ipsos Mori i åtta EU-länder, däribland Sverige, vill rösta om sitt lands medlemskap.(TT)
Publicerad 9 maj 2016

Omröstningen om det brittiska EU-medlemskapet skulle kunna leda till en dominoeffekt. Nästan hälften (45 procent) av de som tillfrågats av opinionsföretaget Ipsos Mori i åtta EU-länder, däribland Sverige, vill rösta om sitt lands medlemskap.

Sammantaget uppgav en tredjedel av de tillfrågade européerna att de skulle rösta för att deras land skulle lämna EU om en omröstning skulle hållas i dag. Siffran skiljer sig dock åt bland länderna. Nästan hälften (48 procent) av italienarna och omkring fyra av tio fransmän (41 procent) och svenskar (39 procent) skulle rösta för ett utträde, enligt undersökningen. Däremot vill bara en av fem (22 procent) av de tillfrågade i Polen lämna EU.

Annons

Undersökningen är baserad på intervjuer med 6 017 personer i åldrarna 16-64 år i Belgien, Frankrike, Tyskland, Ungern, Italien, Polen, Spanien och Sverige. Intervjuerna genomfördes under mars och april.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons