Annons
Nyheter

Många vittnen och bevis i nervgiftutredning

Brittisk polis har över 200 vittnen och mer än 240 bevisföremål i utredningen kring nervgiftattacken mot den tidigare ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal, säger inrikesminister Amber Rudd.(TT)
Publicerad 10 mars 2018

Den 66-årige Sergej Skripal och 33-åriga Julia Skripal hittades medvetslösa på en bänk i en galleria i brittiska Salisbury i söndags. En polis som kom tidigt till platsen insjuknade också. Drygt 20 personer har fått någon form av behandling - som att lämna blodprov eller få något slags stöd och rådgivning - och enligt analyserna användes ett nervgift i attacken mot far och dotter.

Amber Rudd sade på lördagen också att fler än 250 poliser från kontraterrorenheten deltar i utredningen och att den fortskrider med "fart och professionalism".

Annons

Tillståndet för de skadade betecknades på lördagen som kritiskt men stabilt, enligt Rudd. För polisen betecknas läget som allvarligt men han får träffa sin familj och kan prata.

Polisen har begärt hjälp från den brittiska militären för att flytta ett antal fordon och objekt från brottsplatsen, och uppemot 100 soldater beräknas sättas in i arbetet.

Misstankarna har riktats mot Ryssland, vars utrikesminister Sergej Lavrov förnekat alla anklagelser.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons