Annons
Nyheter

Massiv polisinsats efter synagogsdåd

Polisen i Danmark har lagt ned sammanlagt 400 000 timmar på att bevaka judiska institutioner och privata hem efter attentatet mot en synagoga i Köpenhamn för ett år sedan, då 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein sköt ihjäl en judisk man.(TT)
Publicerad 10 februari 2016

Polisen i Danmark har lagt ned sammanlagt 400 000 timmar på att bevaka judiska institutioner och privata hem efter attentatet mot en synagoga i Köpenhamn för ett år sedan, då 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein sköt ihjäl en judisk man.

El-Hussein hade bara timmar innan skotten vid synagogan skjutit ihjäl en man vid kulturlokalen Krudttønden, där den svenske konstnären Lars Vilks deltog i ett möte.

Annons

Enligt Rigspolitiets beräkningar, som nyhetsbyrån Ritzau tagit del av, har bevakningen av synagogor, privata hem och judiska institutioner kostat 99,6 miljoner danska kronor i löner och transportkostnader.

På onsdagen anhölls en man sedan han "betett sig misstänkt" vid synagogan i Krystalgade i Köpenhamn. Enligt vakthavande befäl i Köpenhamn, som i övrigt är förtegen om händelsen, drog polisen vapen i samband med att mannen greps.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons