Annons
Nyheter

Merkel tar emot Putin i ansträngt läge

Rysslands president Vladimir Putin kommer att resa till Berlin för ett möte på lördag med Tysklands förbundskansler Angela Merkel, meddelar den tyska regeringen. Ledarna kommer bland annat att diskutera konflikterna i Syrien och Ukraina, liksom energifrågor och andra utrikespolitiska angelägenheter.(TT)
Publicerad 13 augusti 2018

Rysslands president Vladimir Putin kommer att resa till Berlin för ett möte på lördag med Tysklands förbundskansler Angela Merkel, meddelar den tyska regeringen.

Ledarna kommer bland annat att diskutera konflikterna i Syrien och Ukraina, liksom energifrågor och andra utrikespolitiska angelägenheter.

Annons

Relationerna är minst sagt ansträngda mellan Ryssland och västmakterna, inklusive Tyskland. Orsakerna är flera, däribland Rysslands annektering av Krimhalvön, misstankar om ryska cyberattacker och inblandning i andra länders val. Anklagelser om att Kreml låg bakom giftattacken mot ex-spionen Sergej Skripal i Salisbury i mars har lett till ett diplomatiskt bråk mellan Ryssland och västmakter, och har föranlett nya sanktioner mot Ryssland.

Merkel och Putin kommer göra enskilda uttalanden och inte hålla någon gemensam presskonferens efter mötet på lördag. Ledarna möttes senast i maj i ryska Sotji.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons