Annons
Nyheter

Migranter angrips i Grekland

Migranter som försöker ta sig över havet mellan Turkiet och Grekland uppger att de allt oftare blir angripna. Beväpnade män försöker hindra dem från att ta sig till Europa. Det uppger en internationell organisation, som har börjat granska rapporterna.(TT)
Publicerad 1 augusti 2015

Migranter som försöker ta sig över havet mellan Turkiet och Grekland uppger att de allt oftare blir angripna. Beväpnade män försöker hindra dem från att ta sig till Europa.

Det uppger en internationell organisation, som har börjat granska rapporterna. Men frågan är så känslig att organisationen enligt nyhetsbyrån AFP inte vill att dess namn ska återges.

Annons

Angreppen ska i synnerhet ha skett vid den grekiska ön Lesbos. Migranter uppger att de har blivit rånade och att deras båtmotorer har stulits.

Misstanken faller på kriminella gäng, men även grekisk och turkisk kustbevakning samt Frontex, EU:s gränskontrollmyndighet, pekas ut av migranter.

Enligt FN:s flyktingorganisation klarar inte Grekland ensamt av att hjälpa de 109 000 migranter som i år kommit till landet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons