Annons
Nyheter

Migranter hungerstrejkar i Italien

Ett stort antal migranter har inlett en hungerstrejk i den italienska gränsstaden Ventimiglia efter att de nekats inresa i Frankrike. Migranterna organiserade också en sittstrejk och hotade att blockera trafiken. Den franska gränspolisen säger att de fått order om att inte släppa in migranterna i landet.(TT)
Publicerad 13 juni 2015

Ett stort antal migranter har inlett en hungerstrejk i den italienska gränsstaden Ventimiglia efter att de nekats inresa i Frankrike. Migranterna organiserade också en sittstrejk och hotade att blockera trafiken.

Den franska gränspolisen säger att de fått order om att inte släppa in migranterna i landet. Många av dem kommer från Somalia, Eritrea, Elfenbenskusten och Sudan och hoppas att kunna resa vidare till Tyskland, Storbritannien eller Sverige för att söka asyl.

Annons

Kvinnor och barn tar för sig av maten som Röda korset delar ut medan männen vägrar att äta.

””

Normalt är gränsen öppen i enlighet med Schengenavtalet, men gränskontrollen återinfördes tillfälligt i samband med G7-mötet i Tyskland. Kontrollen har också inneburit att stora grupper migranter samlats på de italienska järnvägsstationerna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons