Annons
Nyheter

Militären: IS-extremister dödade i Sinai

Under de senaste fyra dygnen har 16 extremistiska islamister dödats i strider mot terrorrörelsen IS på Sinaihalvön, uppger den egyptiska militären. De egna förlusterna sätts till en officer och en soldat.(TT)
Publicerad 11 mars 2018

Under de senaste fyra dygnen har 16 extremistiska islamister dödats i strider mot terrorrörelsen IS på Sinaihalvön, uppger den egyptiska militären. De egna förlusterna sätts till en officer och en soldat.

En tung offensiv sattes in sedan president Abd al-Fattah al-Sisi, som senare i mars siktar på att bli omvald, gav order om att IS ska utraderas från området inom tre månader.

Annons

Presidenten utfärdade sin order efter en attack mot en sufimoské i norra Sinai i november, då över 300 människor dödades. IS tros ligga bakom dådet.

IS-anhängare har dödat hundratals poliser och soldater på Sinaihalvön. De har också attackerat och dödat kristna i olika delar av Egypten.

Militären säger att IS har försökt flytta jihadister till Sinaihalvön från Irak och Syrien där rörelsen lidit tunga militära förluster.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons