Annons
Nyheter

Trump: Min attityd mot Nordkorea räknas

Presidenten Donald Trump säger att han har ett bra förhållande till utrikesministern Rex Tillerson - men att de inte nödvändigtvis är överens om Nordkorea. - Jag har en annan attityd mot Nordkorea än andra har, och min attityd är den som räknas, säger Trump.(TT)
Publicerad 11 oktober 2017

Nordkorea ska ha kommit över 235 gigabyte militär data från Sydkoreas försvarsdepartement i ett hackarangrepp förra hösten. Det är den sydkoreanske parlamentsledamoten Rhee Cheol-Hee som kommer med uppgifterna.

Bland dokumenten fanns bland annat delar av USA:s och Sydkoreas krigsplan, inklusive hur länderna tänkt sig att slå ut Nordkoreas ledarskap, planer för Sydkoreas specialstyrkor och information om kraftverk och militära byggnader i landet.

Annons

Attacken ska ha skett i september förra året. Varken Sydkoreas eller USA:s försvarsdepartement vill kommentera frågan, utan uppger att det rör sig om hemligstämplad information.

"Tydlig demonstration"

Strax efter att uppgifterna om nätattacken började spridas uppgav USA:s flygbas i Guam att två amerikanska bombplan av typen B-1B Lancer för första gången övat nattetid tillsammans med japanskt och sydkoreanskt flyg i närheten av Japanska havet. Detta är en demonstration USA:s förmåga att dygnet runt genomföra insatser tillsammans med allierade "närsomhelst varsomhelst", enligt det amerikanska flygvapnet.

Samtidigt har president Donald Trump haft ett möte med sina säkerhetsrådgivare för att diskutera olika alternativ för att hantera Nordkoreakrisen, enligt Vita huset.

Trump fick frågan om synen på Nordkorea och relationen till Rex Tillerson.

Tillerson har tidigare fått kritik från Trump när han öppnat för dialog med Nordkorea.

””

"Tänt krigets veke"

Och ordkriget mellan Washington och Pyongyang fortsätter.

””

Han säger också att Nordkorea är nära sitt övergripande mål: att uppnå realpolitisk jämvikt med USA.

””

Annons

TT

Annons
Annons
Annons
Annons